Gamle danske ord. 9 gamle, danske slang 2019-02-16

Gamle danske ord Rating: 9,9/10 277 reviews

Gamle danske ord

gamle danske ord

I det andet rum kunne man have småpenge, men her opbevarede man også små genstande, der mindede en om personer, som betød noget for en, og som man gerne ville gøre noget for. Stik du ned til ismejeriet og køb dig den største iskage, du kan få. Det var da mere interessant. I sin tid var jeg på oprydningstogt i min fars havestue, og her faldt jeg over en gammel slang ordbog, trykt i 1966. Et kongerige for to pandaer? Er det her mon samme maskine? Kiv er navneord af kives, der stammer fra det forældede kive, der betyder strides skændes jf.


Next

Ordbog over gode gamle danske ord der bruges alt for lidt

gamle danske ord

Der står det længste brugte danske ord. Og derfor har forfatteren måske ret i, at det er ord, som bruges alt for lidt. Ordene på denne side optræder i Ordbog over det danske Sprog markeret med et kors, hvilket betyder at ordet allerede på det tidspunkt det blev. Du kan også købe Bibelen og andre bøger. Men der er to forskellige små s'er. En hverdagsblog om og med børn, kærlighed, madlavning, inspiration, opskrifter, kage, kreative projekter, ingenting og alting, bolig, interiør, shopping, familieliv, tanker, natur og meget mere… Alt sammen set gennem min linse Jeg forsøger, så vidt muligt, at have en positiv tilgang til livet og det vil du forhåbentlig også kunne mærke, når du læser mine indlæg.

Next

Gamle udtryk

gamle danske ord

En blog om at være mor, kæreste, husejer, shopaholic og alt derimellem. Der søges på de enkelte ord i. Fra 1952 til 1955 var den officielle politik, at det skulle stå først i alfabetet. Antimicrobial resistance - global surveillance report. Den dækker ord fra gamle. Det første er ikke sammensat, medens det andet er sammensat. Læs i øvrigt mit indlæg om scorereplikker Skulle man have lyst til yderligere at hælde på dunken eller at krumme albuen nyde spiritus , anbefales det at køre en tur med glaskareten at lade flasken gå rundt , og hvis man ikke er til sødsuppe eller pigepatte drikke med lidt alkohol , må man nødvendigvis nyde en gang dinglevand drikke med meget alkohol og naturligvis helst ikke en slaverom billig rom.

Next

Søg gamle danske ord

gamle danske ord

Og når øllerten skal lukkes op tages opdrageren eller samfundshjælperen i brug øloplukker. Det har senere skiftet betydning til det, I har skrevet. Hestebajer, kommunebajer, gåsevin vand Bøvand, knaldvand sodavand Jomfrutis, hyænetis, pisvand te Gibbernak ker , en til den hule tand en genstand Spille på glastrompet, at hælde på dunken, at krumme albuen, at kvæle abekatten nyde spiritus En halv abe en halv flaske brændevin Hof-dessert Carlsberg hof Tuborger Tuborg At fugte talentet at gå på druktur Gravstedet bordet på et værtshus En skrål, skid ål! Det er jo ikke bare sådan, at han har siddet med en gammel ordbog og fundet underlige obskure ord, som ligger godt i munden. Dog har Ordbog over det danske Sprog i supplementsbindene 'skidtskraber', se Og så kan man fortsætte Skidtskraberassistent Overskidtskraberassistent Overskidtskraberassistentuddannelse Overskidtskraberassistentuddannelsesvejledning Overskidtskraberassistentuddannelsesvejledningshåndbog etc. Fra bolle-å'ets indførsel i 1948 og frem til 1955 var der tvivl om, hvordan det skulle alfabetiseres. Hvis det er rigtigt understøtter det at der er tale om en morsomhed. Kan man vel dårligt kaldes mere.

Next

Den Danske Ordbog — inquare.com

gamle danske ord

Gode gamle danske ord som bliver brugt alt for lidt!!! Hvis din søgning ikke resulterer i en artikel, henvises til andre muligheder: Mente du … som vi kender det fra Google. Men den latinske skrift blev mest brugt til fremhævelser af navne og fremmedord. Eller noget, der ligger ved vandet. Hvis folk helt holder op med at bruge dem, så vil man næppe finde dem i Retskrivningsordbogen fremover«, siger Jørgen Nørby Jensen. Er det ikke den mand, der gik med et langskaftet redskab og en spand og skrabede skidt op? Og her er ikke engang tale om en sammensætning - i hvert fald ikke på dansk. I håndskreven udgave ser det lange latinske s ligesådan ud som et håndskrevet gotisk h.

Next

Ordbog over det danske Sprog — inquare.com

gamle danske ord

Jeg kan godt lide ved Wikipedia at der netop står når dokumentationen er mangelfuld, som i det nævnte eksempel. »Det er ord, som man godt kan støde på, hvis man læser ældre litteratur, og på den måde er de ikke forsvundet helt ud af ordforrådet. Send forslag og inspiration til. Der var noget der hed en sporvognsskinneskidtskraber, i det mindste blandt almindelige københavnere. Person, der lægger vægt på ubetydeligheder jf.

Next

Gamle danske ord

gamle danske ord

Senere bliver stedet kaldt for Raade, som betyder område. På engelsk bruges »blackletters« om trykt gotisk skrift og »German hand« om den håndskrevne. Find din ynglings jokes samt billeder og del dem med familie og venner. Det ville svare til at kommunen havde folk fastansat som sneryddedere. Uden en kørebane af stokke var det svært at komme rundt i det lave moseområde. En almindelig google-søgning viser, at der heldigvis er en del mennesker rundt omkring, der bruger det - for det er et fedt ord! Jeg elsker madlavning, shopping, lækkerier, skønhed og meget meget mere. Slå op i Retskrivningsordbogen s paragraffer, og se den danske ordlyd for de enkelte dele af retskrivningsreglerne.


Next

Gammel dansk slang

gamle danske ord

Det er jo også værd at bemærke at det er et lidt overflødigt bogstavrim. Gamle er stadig under udarbejdelse, og kun en del af de ca. That is actually a terrific site. I dette tilfælde lå stokkene ved Møllestrømmen, hvor det havde været nødvendigt at bygge en broe. Kursus i gotisk skrift Øvelse gør mester — også når det handler om at læse gotisk håndskrift Kurset giver dig en introduktion til gotisk håndskrift. I mange år blev tyskerne erindret om denne mulighed, når de fik edb-udskrifter i hænde.

Next

Alfabet

gamle danske ord

Den kunne skrive finere og mere sirligt end gåsepennens mere runde skrift. Geminationsstregen er gået af brug, men findes i gamle håndskrifter og til tider også på skilte. Hører sammen med for eksempel bjørnetjeneste til i gruppen af ord, der i dag forstås og opfattes på vidt forskellig og modsat måde, typisk af hhv. En klint, der i øvrigt er så tilpas høj, at det ikke er nødvendigt med et dige. Gotisk skrift kan både være trykt og håndskreven. Og selv om Vorherre hverken i Bagdad eller i Århus er meget for frække ord sligt skal helst vente til Paradis, hvor alt det frække ved det frække alligevel siges at forsvinde , så findes de jo unægtelig begge steder.

Next

inquare.com

gamle danske ord

Toghale Der skal tryk på den sidste stavelse - og g'et er stumt på sønderjysk. Den dækker skriftsproget og inddrager talesproget, mens egentligt fagsprog ikke behandles. Gotisk skrift blev brugt i hverdagen. Ord for lange damebenklæder, jvf ordbogen. The judicious use of antimicrobials in food animals keeps them healthy, the discovery of resistance in a bacterial strain. Jernbaneskinner er over terræn, der kan ikke lægge sif skidt i samme grad, men nok nedfaldsblade m.

Next